10 ml etherische Citroenolie
FileSize
Lemon Oil AW MSDS.pdf1.72MB Download

10 ml etherische Citroenolie

Lemon Essential Oil (Citrus Limon)

Citroenolie heeft een scherpe, frisse geur en wordt door koude uitdrukking uit de verse citroenschil gehaald. Deze olie is verfrissend voor de geest en verscherpt de concentratie, dus het wordt vaak geprefereerd in kamerverfrissers voor kantoren en banken. Het wordt verondersteld om te helpen met reuma, artritis en jicht. Het is gebruikt om huidproblemen zoals abcessen, steenpuisten, karbonkels en acne te genezen. Het verhoogt het immuunsysteem en reinigt het lichaam.

Bij gebruik in een oliebrander (een paar druppels water), worden de dampen van citroenolie gebruikt voor verkoudheid, laryngitis, hoofdpijn en griep. Het ruiken van het aroma is nuttig voor mentale problemen zoals depressie, irritatie, stress, lethargie en vermoeidheid. Het heft de geesten op en ruimt de geest op. Wanneer een paar
druppels worden toegevoegd aan het bad of wanneer gemengd in een massageolie, wordt gezegd dat het spijsverteringsproblemen, gebrek aan energie, vermoeidheid, infecties, zwaarlijvigheid, reuma, depressie en stress verlicht. Het wordt ook gebruikt om te helpen bij het wegwerken van katers.

De citroenplant komt oorspronkelijk uit India en misschien uit China en werd door de kruisvaarders in de Middeleeuwen naar Europa gebracht. Omdat de vruchten een goede hoeveelheid vitamine A, B en C bevatten, werd er een ounce per dag aan matrozen gegeven om scheurbuik, oogproblemen en andere vitaminetekorten te voorkomen. De eerste echte citroenteelt in Europa begon in Genua halverwege de vijftiende eeuw. Het werd later door Columbus aan Columbus voorgesteld. Spaanse veroveringen hielpen de citroenzaden verder te verspreiden. Citroen werd vooral gebruikt als ornament en als medicijn. Het werd pas veel later dat het in de keuken werd gebruikt.

Aromatherapie
Extractie methodekoud persing
HerkomstItalie
Inhoud10 ml

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

10 ml etherische Citroenolie

  • Merk: hofvof
  • Model: AW-EOUL-12
  • Beschikbaarheid: 10
  • 4,95€
  • Excl. BTW: 4,09€
  • 2 of meer 3,25€
  • 3 of meer 2,95€
  • 4 of meer 2,45€